FELIX Laboratory

branding / visuele identiteit
OPDRACHT

Door de Radboud Universiteit zijn wij gevraagd om een nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen voor het FELIX Laboratory.

In het FELIX Laboratory wordt infrarood licht gemaakt met zeer hoge intensiteit. Dit licht wordt gebruikt bij (niet-lineaire) spectroscopie voor moleculen en materialen. De Radboud Universiteit maakt gebruik van drie verschillende lasers. Deze kan nieuwe informatie onthullen.
Zo helpen FELIX en haar gebruikers bij het ontrafelen van de geheimen van de natuur en het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bijvoorbeeld hoe ons lichaam voedsel omzet in energie, hoe je een kwantumcomputer bouwt of hoe onze planeet ooit is ontstaan uit sterrenstof.

RESULTAAT

Voor het nieuwe FELIX laboratorium,
dat gehuisvest is in een prachtig nieuw gebouw, ontwikkelden wij de visuele identiteit. Weinig mensen weten dat het licht van FELIX onzichtbaar is. Met dit gegeven ontwikkelden wij de huisstijl van FELIX. Zo zoomen we in op de beweging van de laser waarmee we poëtisch verwijzen naar het onderzoekslaboratorium van FELIX.

UITINGEN

Ontwikkeling logo, brochure met laserstanse, insteekmap, visitekaartjes met laserstanse, diverse A0 posters, A4 posters,
T-shirts, Roll-up banners, linnen tasjes, mokken.

Het nieuwe FELIX logo werd tijdens de inauguratie onthuld door de FELIX laser en haar gebruikers. Het FELIX logo werd geprojecteerd tijdens de opening en was zichtbaar in een maar liefst 40 meter lange laser.

 

Bezoek de website  →