Challenging Changes

boek ontwerp / infographics

OPDRACHT

Eind 2017 verscheen Challenging Changes, over de Ladder van Lansink als kader voor circulaire economie. In Brussel nam directeur-generaal Milieu van de Europese Commissie Calleja Crespo het eerste exemplaar in ontvangst. Ad Lansink, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA en bedenker van ‘De Ladder van Lansink’. De Ladder van Lansink is inmiddels een wereldwijd verspreide standaard voor de omgang met afval en onderscheidt vijf treden: preventie, hergebruik, sorteren/recycling, verbranding en storten. In zijn nieuwe boek geeft
Ad Lansink aan dat deze ogenschijnlijk lineaire afvalhiërarchie kan worden gebruikt als kader om de overgang naar een circulaire economie te bereiken.

RESULTAAT

We verzorgden het boekontwerp, ontwierpen de cover en verzorgden ook het volledige binnenwerk. Ieder nieuw hoofdstuk is voorzien van een recycling beeld. De omslag is een samenvoeging van de vijf treden zoals hiernaast staat beschreven. Het circulaire detail is afkomstig uit de zeefdruk van Harrie Gerritz en door Sophie van Kempen typografisch toegepast.
Sophie van Kempen visuele identiteit ontwikkelde daarnaast ruim 300 infographics in het boek.

UITINGEN

De auteur benoemt niet alleen de hoofdlijnen van de circulaire economie, maar becommentarieert ook ontwikkelingen, die de gezonde ontwikkeling van nieuwe businessmodellen kunnen belemmeren. Ad Lansink wijst terecht op de positieve aspecten van circulaire economie, met trefwoorden als milieuwinst, werkgelegenheid, biodiversiteit. Hij doet in zijn 400 pagina’s tellend boek een reeks aanbevelingen voor een grote diversiteit aan doelgroepen.

Formaat : 29,7 x 21 cm.
Oplage 4.000 exemplaren in offset gedrukt.

Verspreiding wereldwijd klik op de link en bestel het boek.

Bezoek de website  →